Main menu

Pere “Planes”, Vicent “Frit”, Paco Badia

Es dia 9 de setembre de 2015 vaig ser convidat a Can Vicent Frit de Cala de Bou.  Quan hi vaig arribar ja m’hi esperaven en Pere, en Vicent i en Paco escalfant es instruments.

És un gust trobar gent que disfruta sonant com ho fan ells cada setmana i que a més tenen l’amabilitat de compartir-ho amb tots naltros.  Moltes gràcies.

Per si algú no els coneix, en Pere “Planes” és un dels sonadors en actiu amb més experiència d’Eivissa. Sona amb sa Colla de Sant Agustí, i va aprendre a sonar amb en Toni des Perrí.  Per remontar més en el temps, em va dir que en Toni des Perrí havia après a sonar d’en Fornàs (pare).

Vicent “Frit”  és un dels sonadors més joves però té un talent innat i és hereu d’una gran tradició. Si us fixau bé, quan sona amb en Pere, nomès es sent un tambor i una flaüta. Ja ensenya a sonar a algun boix.

En Paco Badia és amic seu i va a tocar ses castanyoles amb ells de tant en tant.

Durant la gravació varem estar parlant de ses sonades de missa, que són aquelles que es sonen però no es canten i van establir el següent ordre:

1-S’entrada de missa (quan es mossènyer toca sa campana)

2-Kyries (es sona desprès de: Senyor tengueu pietat, crist tengueu pietat, senyor tengueu pietat)

3-Es Credo

4-Sa d’alçar a Dèu

5-Es pas de Maria (Es toca mentre es reparteix la comunió i es repeteix tantes vegades com faci falta fins que acabi de comulgar l’última persona)

6-Sa sortida de Missa.